25-06-10

Ramada hotel in Oostende

foto ramada hotelHet Ramada hotel te Oostende ligt pal in het centrum, op wandelafstand van het Casino Kursaal , de prachtige promenade en het strand. Om Oostende te ontdekken is ons hotel ideaal gelegen. Oostende is een  havenstad met een eeuwenoude en fascinerende geschiedenis, maar het is ook een moderne badstad met een kleurrijke levensstijl. Oostende ligt op enkele passen van de middeleeuwse stad Brugge die zeker ook een bezoekje waard is. Deze prachtige combinatie geeft u de kans om eens een geheel andere omgeving te ervaren tijdens uw verblijf in hotel Ramada in Oostende.

U kan dit hotel makkelijk online reserveren. Andere online hotels in Oostende vindt u hier.

19:11 Gepost door Stephanis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oostende, ramada, hotel, luxe, 4 sterren |  Facebook |

Foto Oostende

oostende3

19:10 Gepost door Stephanis in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oostende |  Facebook |

20-10-09

Van Oostende naar drie wereldsteden: Hamburg, Rome en Buenos Aires!

 

hamburg'In wat volgt laat ik je kennismaken met mijn ervaringen met drie mooie steden die ik in het afgelopen jaar heb bezocht, twee ervan lagen in Europa, eentje ervan in Zuid-Amerika: Hamburg, Rome en Buenos Aires. Logeren in een van de beste hotels in Hamburg was echt een belevenis. Ik had op voorhand geen al te hoge verwachtingen van de Duitse Hanzestad, maar ik moet toegeven dat ik het nu een van de leukste steden van Noord-West-Europa vind. Het Stadhuisplein, de Hamburger Rathuismarkt, de Open-Air-Bioscoop, de Innenalster, enz.. Vanuit mijn Hamburg hotel kon ik makkelijk de leukste plekjes in de stad ontdekken. Ook wat winkelen betreft (mijn vriendin was meegekomen voor een paar dagen) hoeft Hamburg zeker niet onder te doen voor steden als London of Parijs. Vlak voor we moesten uitchecken in ons hotel Hamburg deden we nog een gezellig boottochtje door de Alsterkanäle, die een beetje lijken op de Amsterdamse grachten. Superleuke city trip gehad daar, ik ga er zeker nog eens terug!

 

buenosaires'Buenos Aires wordt door velen lyrisch omschreven als ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ en die hebben overschot van gelijk! De stad is doorspekt met met imposante (stads)paleizen, brede boulevards, grote pleinen, neo-klassieke architectuur omringd door duizenden cafés en restaurants! Ons hotel Buenos Aires lag in het midden van de stad met zijn eeuwenoude historie, overal konden we het geluid van de tango horen, dat ons richting oude volkswijken Boedo en Nueva Pompeya lokte. De juffrouw aan de receptie van ons hotel Buenos Aires leerde ons al een leuk staaltje van deze wereldberoemde dans, zo gracieus heb ik zelden gezien. Ook gingen we een avondje richting het Teatro Colón (zowat hét symbool van de stad) waar we onze culturele bagage verder aandikten. Buenos Aires prikkelde al onze zintuigen gedurende die korte week dat we daar verbleven, vandaar dat we ook met spijt in het hart afscheid namen van ons Buenos Aires hotel.

Amper twee weken na thuiskomst van de Argentijnse hoofdstad, trok ik alweer
richting de Italiaanse hoofdstad, de stad van het Colosseum, de stad die ooit het centrum was van een wereldrijk, de stad aan de Tiber: Rome! Van alle hotels in

Rome hadden we er denk ik het meest gezellige uitgekozen, had echt nog maar zelden zo'n schattig hottelletje gezien. Klein maar superfijn, in het midden van het oude stadscentrum, op een steenworp van al wat aantrekkelijk was en interessant om te bezoeken. Een city trip naar Rome bestaat normaal gezien eigenlijk hoofdzakelijk uit twee delen. Aan de ene kant van de Tiber ligt Rome, aan de andere kant tref je Vaticaanstad aan, de pauselijke staat binnen een land. Toppers zoals de St.-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de rijke Vaticaanse musea lokken miljoenen mensen per jaar, net als het Colosseum trouwens aan de andere kant. Vanuit ons Rome hotel hadden we er trouwens mooi zicht op, 's avonds is die prachtig verlicht, echt een schouwspel van jewelste! Aan de Spaanse Trappen konden we voluit genieten van de gezellige drukte, ook de Trevifontein en het Piazza Navone deden we aan, om dan moe maar voldaan in ons bed in ons hotel in Rome te dromen over alle prachtige dingen die we die dag hadden meegemaakt. Mmmm... City trips, ik krijg er maar niet genoeg van!

04-08-09

Van Oostende naar een Riad in Marrakech!

Marrakech_Riad Ineslisa

Riad Ineslisa is gelegen dichtbij de plaats Jeema Gr Fna, in de medina van Marrakech. Duw de deur open en beleef deze kalme en rustige plaats. Ik was vroeger al eens vaker in een Riad Marrakech geweest maar dit is toch wel met voorsprong een van de allerleukste hotels Marrakech!

 

Marrakech_Riad Souvenir

Le Riad Souvenir vous propose 4 jolies chambres autour d’un patio, un salon et une agréable terrasse avec vue sur Sidi-Bel-Abbès (le plus célèbre des 7 Saints de la ville). Un excellent Marrakech hotelou Riad Marrakech.

 

Marrakech_Riad Utopia Suites & Spa

Riad Utopia Suites & Spa is slechts een stap verwijderd van het plein Jamaa Gr Fna en zijn beroemde souks, u zal verbaast zijn door het contrast: een toevluchtsoord van vrede, charme en zachtheid in het midden van de opgewondenheid van de stad. Dit Hotel Marrakech heeft 1 Charme & Luxe Suite, 6 Suites, 1 gastenkamer, 2 woonkamers en een eetkamer, die een binnentuin overziet met een10m lang zwembad. Een Marrakech Riad om u tegen te zeggen!

20-04-09

Steden dichtbij

Wie Oostende gezien heeft en behoefte heeft aan eens iets anders, hoeft eigenlijk niet ver te gaan om iets interessants te vinden. Niet moeilijk om in België (of kort daarbuiten) een geslaagd vervolg aan je vakantie aan zee te breien. Alleen al in Vlaanderen is het aanbod aan bruisende en/of historisch interessante steden gigantisch groot.

 

brugge7

Zo is kiezen voor een hotels Bruges is ontzettend leuk, of het nu regent, sneeuwt of 30 graden is. Brugge die Scone kan een enorm brede waaier aan toeristische troeven voorleggen, zo breed dat zo mogelijk alle toeristen die jaarlijks naar het Venetië van het Noorden komen afgezakt (en dat zijn er toch zo'n paar honderdduizend, tot meer dan één miljone) eronder zouden passen, lol! Ook wie meer de natuur wil opzoeken, hoeft hier bij ons niet lang te wachten: zo kun je altijd terecht voor een geslaagd sportief of gastronomisch weekendje in een van de hotels in de Belgische Ardennen.

 

antwerpen

Ook een citytrip naar Antwerpen zou ik iedereen aanbevelen, de officieuze hoofdstad van Vlaanderen is op sommige plaatsen even breathtaking dan Brugge maar komt daarbovenop nog eens heel wat hedendaagser uit de hoek, heel wat levendiger en dynamischer. Zij die op zoek zijn naar de laatste mode of een trendy feesje: Antwerpen is zonder overdrijven de enige echte place to be!

 

parijs

Ook voor wie in een hotel in Parijs centrum verblijft, zal inzien dat het hier vaak een pak 'moderner' (gejaagder?) aan toe gaat. Eerder dan enkel een soort van openluchtmuseum te zijn, zoals Brugge soms smalend wordt genoemd, laat Parijs je proeven van al wat trendy en vooruitstrevend is.

 

amsterdam

Als eens een hotel in Amsterdam overwogen? Je hoeft niet noodzakelijk lang haar te hebben, die tijden zijn voorbij. Sinds de jaren 70 is Amsterdam ontzettend geëvolueerd maar toch heeft ze haar authentieke karakter weten te bewaren en heeft ze iets wat andere steden niet hebben. Vandaar misschien dat er jaarlijks zoveel mensen kiezen om in Amsterdam te verblijven, of het nu een luxe hotel Amsterdam is of een van de meer budgetvriendelijke. Niemand heeft zich ooit een trip naar de Nederlandse hoofdstad beklaagd, evenmin als zij die het wat minder grootstedelijk willen, zaols bijvoorbeeld in een hotel Deventer centrum, een betoverend mooie Hanzestad aan de Ijssel, net als Brugge van historisch kapitaal belang! Na je vakantie aan zee in Oostende stopt het dus niet en liggen de mogelijkheden voor het oprapen! Alvast veel plezier gewenst!

13:32 Gepost door Stephanis in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vakantie, reizen, hotel, hotels, city tripo |  Facebook |