20-10-09

Van Oostende naar drie wereldsteden: Hamburg, Rome en Buenos Aires!

 

hamburg'In wat volgt laat ik je kennismaken met mijn ervaringen met drie mooie steden die ik in het afgelopen jaar heb bezocht, twee ervan lagen in Europa, eentje ervan in Zuid-Amerika: Hamburg, Rome en Buenos Aires. Logeren in een van de beste hotels in Hamburg was echt een belevenis. Ik had op voorhand geen al te hoge verwachtingen van de Duitse Hanzestad, maar ik moet toegeven dat ik het nu een van de leukste steden van Noord-West-Europa vind. Het Stadhuisplein, de Hamburger Rathuismarkt, de Open-Air-Bioscoop, de Innenalster, enz.. Vanuit mijn Hamburg hotel kon ik makkelijk de leukste plekjes in de stad ontdekken. Ook wat winkelen betreft (mijn vriendin was meegekomen voor een paar dagen) hoeft Hamburg zeker niet onder te doen voor steden als London of Parijs. Vlak voor we moesten uitchecken in ons hotel Hamburg deden we nog een gezellig boottochtje door de Alsterkanäle, die een beetje lijken op de Amsterdamse grachten. Superleuke city trip gehad daar, ik ga er zeker nog eens terug!

 

buenosaires'Buenos Aires wordt door velen lyrisch omschreven als ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ en die hebben overschot van gelijk! De stad is doorspekt met met imposante (stads)paleizen, brede boulevards, grote pleinen, neo-klassieke architectuur omringd door duizenden cafés en restaurants! Ons hotel Buenos Aires lag in het midden van de stad met zijn eeuwenoude historie, overal konden we het geluid van de tango horen, dat ons richting oude volkswijken Boedo en Nueva Pompeya lokte. De juffrouw aan de receptie van ons hotel Buenos Aires leerde ons al een leuk staaltje van deze wereldberoemde dans, zo gracieus heb ik zelden gezien. Ook gingen we een avondje richting het Teatro Colón (zowat hét symbool van de stad) waar we onze culturele bagage verder aandikten. Buenos Aires prikkelde al onze zintuigen gedurende die korte week dat we daar verbleven, vandaar dat we ook met spijt in het hart afscheid namen van ons Buenos Aires hotel.

Amper twee weken na thuiskomst van de Argentijnse hoofdstad, trok ik alweer
richting de Italiaanse hoofdstad, de stad van het Colosseum, de stad die ooit het centrum was van een wereldrijk, de stad aan de Tiber: Rome! Van alle hotels in

Rome hadden we er denk ik het meest gezellige uitgekozen, had echt nog maar zelden zo'n schattig hottelletje gezien. Klein maar superfijn, in het midden van het oude stadscentrum, op een steenworp van al wat aantrekkelijk was en interessant om te bezoeken. Een city trip naar Rome bestaat normaal gezien eigenlijk hoofdzakelijk uit twee delen. Aan de ene kant van de Tiber ligt Rome, aan de andere kant tref je Vaticaanstad aan, de pauselijke staat binnen een land. Toppers zoals de St.-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de rijke Vaticaanse musea lokken miljoenen mensen per jaar, net als het Colosseum trouwens aan de andere kant. Vanuit ons Rome hotel hadden we er trouwens mooi zicht op, 's avonds is die prachtig verlicht, echt een schouwspel van jewelste! Aan de Spaanse Trappen konden we voluit genieten van de gezellige drukte, ook de Trevifontein en het Piazza Navone deden we aan, om dan moe maar voldaan in ons bed in ons hotel in Rome te dromen over alle prachtige dingen die we die dag hadden meegemaakt. Mmmm... City trips, ik krijg er maar niet genoeg van!